Gezond en veilig op wintersport

reisverzekeringkorting.nl

Reisverzekeringen moeten grofweg voldoen aan twee punten, zo vinden de meeste consumenten. De verzekering dient niet te duur te zijn, en moet dekking hebben op de punten die de consument het belangrijkst vindt. Dat is vrij gemakkelijk gezegd, maar vindt maar precies de verzekering die bij je past; het is geen simpele klus. Een reisverzekering afsluiten overigens wel, maar de beste passende niet. Want wat jij het allerbelangrijkste vindt, vindt de andere misschien wel van ondergeschikt belang.

Compleet andere dekking
Het is daarom van goed om je ogen open te houden bij het kiezen van de juiste verzekering, en dat is met name het geval als je op wintersport gaat. De dekking is vaak compleet anders, vergeleken met een reisverzekering voor de overige vakanties. Zo is er vaak uitgebreidere dekking voor de behandeling van botbreuken en het vervoer van en naar het ziekenhuis.

Die betere dekking komt niet uit de lucht vallen; al jarenlang gaan de verhalen de ronde van vakantiegangers die na het breken van een been op de piste, opeens opgescheept blijken te zitten met een gepeperde rekening. Het vervoer vanaf de pist in een zogenoemde ‘bannaa’ is helaas als snel honderden euro’s. En dan maakte het vaak niet uit hoelang je erin zit. Als je daarboven op er achter komt dat het vervoer niet eens gedekt is, terwijl je wel een reisverzekering hebt, dan is de lol helemaal weg. Denk je in wat er gebeurt als je met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd moet worden, en ook dat dekt je verzekering niet. Het zijn dan uiteindelijk allemaal kosten voor jou, en ze hadden voorkomen kunnen worden.

Bekijk de voorwaarden
Dit soort problemen zijn prima te ondervangen door de voorwaarden goed tot je te nemen. Andere vragen waar je antwoord op zou moeten hebben, gaan over de aansprakelijkheid, de dekking van problemen met bagage en het soort sport wat je beoefent op het moment dat het mis gaat.

Zoals gezegd, genoeg valkuilen dus. Mocht je binnenkort op wintersport gaan, wees je er dus van verzekerd dat je de juiste dekking hebt, tegen de beste voorwaarden en de beste prijs. Een goedkope reisverzekering voor bijzondere sporten is er zeker wel. Tip: ga eens naar de website van de nationale sportbond van de wintersport die je gaat beoefenen. Zij hebben vaak goede tips over de juiste verzekeraar. Afsluiten gaat gelukkig dankzij internet binnen het uur. Ook als je net op tijd bent, weet je dan verzekerd van een veilig gevoel op de piste. Met de laagste premie.

(51)

Over de auteur