Tips voor een persoonlijke uitvaart

uitvaart

Moet jij een uitvaart regelen voor een familielid of een vriend of vriendin? Dan wil je er uiteraard voor zorgen dat diegene een waardig afscheid krijgt. Echter kan het lastig zijn om een uitvaart te regelen als je dit nog nooit hebt gedaan. Een uitvaartondernemer zal je daarom veel zorgen uit handen nemen, maar je kunt er alsnog zelf voor zorgen dat het een persoonlijke uitvaart wordt. Hieronder enkele tips voor een persoonlijke uitvaart.

Foto’s

Je kunt een uitvaart erg persoonlijk maken door foto’s te tonen op een scherm. Maak een variatie waar ook grappige foto’s tussen zitten, zodat iedereen met een glimlach terug kan denken aan de overledene. Denk hierbij ook aan babyfoto’s, kinderfoto’s en foto’s op latere leeftijd met vrienden en/of familie.

Levenspad

Door (deels) het levensverhaal van de persoon te vertellen, maak je het verhaal erg persoonlijk en intiem tijdens een uitvaart. Dit kan beginnen bij de geboorte en je kunt de genodigden zo door het leven van de overledene meenemen. Wissel dit ook af met grappige of mooie anekdotes om het verhaal enigszins luchtig te houden en ook grappige momenten tijdens een uitvaart te creëren.

Bloemen

Hield degene van een bepaald soort bloemen of van bloemen in het algemeen. Zorg er dan voor dat er tijdens de dienst en rondom de kist veel bloemen aanwezig zijn om de persoon waardig te eren. Vraag ook aan de genodigden of ze bloemen mee willen nemen. Je kunt aan rouwstukken ook een lint laten bevestigen met een mooie boodschap. Een rouwstuk via Rouwboeket.nl is eenvoudig te bestellen. Zorg er wel voor dat je dit tijdig doet en goed aangeeft waar het rouwstuk vervolgens afgeleverd dient te worden.

Muziek

De favoriete muzieknummers afspelen tijdens de dienst is erg persoonlijk. Hield de persoon van een bepaalde band of muzieksoort? Stel dan een mooie collectie van nummers samen om bij de genodigden een lach en een traan tevoorschijn te toveren, waarbij iedereen even een moment voor zichzelf heeft om aan die persoon terug te denken.
Er zijn dus diverse mogelijkheden om een uitvaart persoonlijk te maken met eigen inbreng, geholpen door een uitvaartondernemer. Denk hierbij dus vooral aan foto’s, verhalen, anekdotes, quotes, bloemen of muziek. Let bij het bestellen van bloemen dus ook goed op de leverdatum, afleverlocatie en de juiste tijd. Via deze website kun je dat eenvoudig regelen, zodat je je daar geen zorgen meer om hoeft te maken.

(67)

Over de auteur