Lekker en gezond eten in Utrecht?

kookwinkel Meesterslijpers

Iedereen houdt wel van lekker eten, zeker als er daarnaast ook nog echt gezond wordt gekookt. Veel mensen besteden dan ook veel aandacht aan de keuken als ze bijvoorbeeld een nieuw huis kopen. Meestal wordt de oude keuken eruit gesloopt om plaats te maken voor bijvoorbeeld een mooi kookeiland. Er zijn speciale kookwinkels zoals bijvoorbeeld kookwinkel Meesterslijpers waar je echt goed keukengerei kunt kopen zoals bijvoorbeeld professionele keukenmessen van bekende merken. Maar we kunnen ook lekker uit eten gaan en in dit artikel bespreken de beste plekken om heerlijk te eten in Utrecht. Lees hieronder de top 10 van de beste plaatsen om lekker en gezond te eten in Utrecht!

1. Le Jardin: Mariaplaats 42 Utrecht

De romantische naam doet deze eetgelegenheid in Utrecht wel degelijk eer aan. Zo is niet alleen het eten bijna goddelijk, het restaurant met haar botanische tuin doet je wanen in een magische wereld. Tijdens een heerlijk bord eten geniet je tussen alle planten en bloemen van de smaakvolle beleving van én het eten én de geweldige omgeving. Le Jardin kookt met de groenten en kruiden uit haar eigen tuin en dat is wel zeker te proeven!

2. Badhu: Willem van Noortplein 19 Utrecht

Lekker eten in Utrecht? Sla dan ook zeker Badhu niet over! Het geweldige restaurant ligt net buiten het centrum en tijdens aankomst waan je je direct in de Arabische wereld. Met haar Noord-Afrikaanse gerechten zorgt het restaurant voor smaakvol eten uit Marokko, Libanon en Egypte – en dat allemaal in Utrecht! Na de heerlijke gezonde maaltijden kun je genieten van volle wijnen en luxe cocktails!

3. Mr. Black and the White Ox: Vleutensevaart 100 Utrecht

Niet alleen lekker eten in Utrecht maar ook nog eens sprankelende foto’s maken voor op instagram waarmee je kunt pronken? Dan ben je bij Mr. Black and the White Ox in Utrecht aan het juiste adres! Je kunt hier niet alleen heerlijk eten tijdens een diner, of juist snelle hap, ook kun je genieten van de fotogenieke cocktailbar! Een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar lekker – en tevens chique – eten in Utrecht!

4. Tapasbar Vintage: Drieharingstraat 18 Utrecht

Eten als een ster doe je bij Tapasbar Vintage in Utrecht. Met haar bijzondere interieur worden niet alleen je smaakpupillen verwend maar ook je ogen gestreeld. Onder het genot van het heerlijke eten geniet je tevens van het indrukwekkende behang, de pronkerige lampen en de onvoorstelbaar klassieke stoelen. En dat alles in de jaren 70’ stijl. Voor een bord vol met smaakvol eten, en een omgeving waar je niet meer weg te slaan bent, ben je hier in Utrecht aan het juiste adres!

5. WT Urban Kitchen: Heuveloord 25A Utrecht

Laat het water je in de mond lopen bij een bezoek aan de industriële watertoren aan de Vaartsche Rijn! Zo is eten bij WT Urban Kitchen een echte verwennerij voor de smaakpupillen in Utrecht. Daarnaast geniet je van een geweldige lunch of diner van het adembenemende uitzicht, zo kijk je vanuit de watertoren uit op heel Utrecht!

6. Waku Waku: Vredenburg 28 Utrecht

Lekker eten in Utrecht? Ga dan naar het Walhalla voor veganisten: Waku Waku – voorheen SNCKBR. Bij Waku Waku hoef je je overigens geen zorgen te maken wanneer je niet tot de groep veganisten behoort. Iedereen komt hier aan zijn trekken! Zo geniet je van typische snackbar-gerechten. Of dit nu een Waku burger of een Double Dutch kapsalon is! Bij Waku Waku is eten in Utrecht altijd een feest!

7. Don Kounosuke: Westerkade 27 Utrecht

Al oogt Don Kounosuke wat klein, als je lekker wilt eten in Utrecht moet je deze plek bezoeken! Het Aziatische restaurant voorziet haar klanten niet alleen van geweldig lekker eten met haar uitgebreide Japanse menu’s, ook het interieur is om bij weg te dromen. De Japanse panelen, lampenkappen en de prachtige Aziatische details door het gehele restaurant zijn een ware verwennerij voor de ogen.

8. Beers & Barrels: Veilinghavenkade 117 Utrecht

Ken je de unieke sfeer van een echte ‘Barber shop’ en spreekt dit je wel aan? Staat lekker eten in Utrecht tevens op je verlanglijstje? Dan moet je een bezoek brengen aan Beers & Barrel aan de Veilingkade! Naast bief, burgers en kopgerechten kun je tevens kiezen voor een gerecht met kreeft.

9. Rum Club: Oudegracht aan de Werf 111 Utrecht

In het centrum van Utrecht ligt het zogenaamde Rum Club, een fantastische plek met fantastisch eten! In tropische en Caribische sferen geniet je van heerlijke gerechten. Ook kun je je tegoed doen aan tal van cocktails bij de Tiki bar en heb je het idee op een verre vakantie te zijn wanneer je je eenmaal overgeeft aan de swingende muziek!

10. LE:EN: Heuveloord 140 Utrecht

Een bord vol Aziatische gerechten spreekt jou wel aan? En ook eten in een stoere loods klinkt als muziek in de oren? Dan ben je bij LE:EN aan het juiste adres! Onder het genot van wel twintig verschillende veganistische, vegetarische en ook vis- en vleesgerechten bewonder je de unieke stijl die de loods zich eigen heeft gemaakt. Tussen honderden kaarsen laat je je verwennen door deze geweldige gerechten op deze geweldige plek!

(69)

Over de auteur