Populairste sporten van Nederland

Max_Verstappen

Sporten is gezond. Toch bewegen vele ouderen niet genoeg. Ouderen moeten meer tijd maken om te sporten. Soms zijn het fysieke beperkingen die inspanningen van tegen werken. Daarentegen sporten jongeren fanatiek. Gezondheid is bij hen niet de beweegreden om te sporten. Het gaat vooral om plezier. Wat zijn de populairste sporten in Nederland? Het Mulier Instituut heeft in samenwerking met de het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC NSF) onlangs een onderzoeksresultaten gepubliceerd. Voetbal is verre weg de populairste sport. Opgevolgd door zwemmen, fitness, hardlopen, dans, tennis, vechtsporten, basketbal en korfbal. Het onderzoek laat zien dat de jongeren vaker sporten dan ouderen. Naarmate mensen ouder worden, neemt de tijdsbesteding aan sport af. Logisch aangezien ouderen minder tijd hebben en meer tijd besteden aan carriëre en het gezin. Het geslacht is niet van invloed op sportfrequentie. Waar jongeren in groepsverband sporten en lid zijn van een vereniging, sporten ouderen regelmatig individueel.

EK Voetbal 2016

Voetbal is een typisch Nederlands en Europese sport. Niemand kijkt ervan op dat voetbal zo populair is. Varianten op (veld) voetbal zijn: straatvoetbal, zaalvoetbal, beach soccer en voetvolleybal. Sporten zoals (veld) voetbal, beach soccer en voetvolleybal zijn seizoensgebonden. In de winter stappen sommige mensen over naar zaalvoetbal, zodat men toch kan voetballen in team verband tijdens een competitie. Ook al doet Nederland niet mee met de aankomende EK wedstrijden in Frankrijk, zullen vele Nederlanders de wedstrijden volgen. Ieder met zijn eigen favorieten. Wie kies jij als favoriet? Frankrijk, Spanje, Italië, België, Engeland of misschien wel Albanië? Laat zien voor welk land of spelers je fan bent het voetbalshirts van je favoriete land of speler.

Karten als sport

Sinds de toetreding van Max Verstappen in de Formule 1 is karten enorm populair geworden als sport bij kinderen. Met zijn 18 jarige leeftijd is Max Verstappen de jongste coureur ooit van het Formule 1. Het karten is de eerste stap naar het Formule 1. Lang niet voor iedereen is karten een betaalbare sport, het is een dure sport wat gepaard gaat met lange reistijden op aan de verschillende wedstrijden deel te nemen. Wedstrijden in België, Duitsland en Frankrijk zijn geen uitzondering. Desondanks blijft karten populair, ook als vrije tijdsbesteding bij kart-centra in en om Nederland.

(510)

Over de auteur