Wellness voor lichaam en geest

wellness kliniek

wellness kliniek
We leven in een drukke tijd in een drukke maatschappij. Er moet veel gebeuren maar daarnaast kan er ook heel veel. We hebben ons werk, ons sociale leven, het huishouden, de kinderen en ga zo nog maar even door. Natuurlijk was dat vroeger ook zo, maar toch is er een groot verschil met vroeger aan te geven. Het aantal prikkels waar we nu aan worden blootgesteld is vele malen groter dan vroeger het geval was. Vroeger, en dan heb ik het over nog niet eens zo heel lang geleden, was er geen mobiele telefoon en liepen we gewoon op straat naar de onze omgeving te kijken. Het televisie aanbod was ook veel minder, we hadden Nederland 1,2 en 3 en dat was het dan wel. Tegenwoordig met al die commerciële zenders zie je door de bomen het bos niet meer. Dus is er in deze hectische tijd meer ruimte nodig voor ruist en ontspanning. Gewoon even alles de boel laten en lekker lichamelijk of geestelijk ontspannen.

Lichamelijke ontspanning

Van oudsher ontspannen we door fysiek te bewegen en te sporten. Lekker hardlopen of fitnessen om het lichaam in goede conditie te houden. Ook in de diverse Wellness klinieken is het mogelijk om te fitnessen om het lichaam in vorm te krijgen en te houden. Even de spieren trainen, een paar stevige buikoefeningen doen of gewoon een tijdje lopen op de loopband of crosstrainer.

Geestelijke ontspanning

Op het gebied van geestelijke ontspanning is er de laatste jaren veel veranderd. Er is nu toch echt een verband aangetoond tussen lichaam en geest. Als we lichamelijk lekker in ons vel zitten, voelen we ons ook mentaal beter en vice versa. Meditatie kan een heilzame werking op ons geestelijk en lichamelijk welzijn hebben. We maken de geest even helemaal leeg door te proberen niet te denken of in iedere geval de onophoudelijke stroom gedachten die voorkomen enigszins in te perken. In het oosten van de wereld houden de mensen zich al eeuwen en eeuwen bezig met meditatie, hier in het Westen is het nu toch ook wel echt een bekend fenomeen geworden.

Wellness klinieken

Tegenwoordig zie je dan ook veel Wellness klinieken die zowel aan het lichamelijke aspect als het geestelijke aspect aandacht besteden. Natuurlijk, lekker zwemmen, fitnessen en de sauna in, dat kan nog steeds. Daarna kan men dan een heerlijke behandeling door een schoonheidsspecialiste ondergaan om lekker te ontspannen. Maar daarnaast is er in dergelijke klinieken nu ook veel ruimte voor geestelijke ontspanning. Denk aan lessen in Yoga, Tai Chi en andere ontspanningsmethoden.

(85)

Over de auteur