Gezond eten: meer dan alleen afvallen

Gezond afvallen

Er wordt vaak gedacht dat gezond eten er enkel voor zorgt dat je afvalt. Natuurlijk is het ook vaak zo dat mensen (flink) wat kilo’s kwijtraken wanneer ze gezonder gaan eten, maar toch zijn er meer zaken die kunnen veranderen. Dit wordt echter vaak vergeten, en dat terwijl de zaken waarop gedoeld wordt misschien nog wel prettiger zijn dan het afslanken zelf. Maar waar hebben we het dan over? Wat zijn andere leuke bijkomstigheden als het gaat om gezond eten? In dit artikel geven we twee voorbeelden.

Jezelf beter voelen
Een groot voordeel van gezond eten, is dat je jezelf een stuk beter kunt gaan voelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het feit dat je zult ervaren dat je meer energie hebt. Meer energie betekent uiteraard niet dat je om 5 uur ’s ochtends springlevend naast je bed staat, maar het zorgt er wel voor dat je meer zin hebt in de dag. Dit betekent dus dat je niet alleen lichamelijk kunt veranderen door gezonder te eten, maar ook zeker geestelijk. Zo ben je wellicht een stuk minder snel geïrriteerd dan voorheen, of ben je eerder bereid om tijd te nemen voor zaken waarvoor je eerder misschien niet zo snel tijd maakte.

Andere ‘upgrades’ aan je uiterlijk
Niet alleen het afvallen zorgt ervoor dat je er beter uitziet wanneer je gezond eet. Gezond eten heeft namelijk meerdere andere uiterlijke ‘upgrades’. Twee goede voorbeelden daarvan zijn een rustigere huid en dikker haar. Wellicht klinkt het raar dat ook de dikte van je haar bijvoorbeeld positief kan worden beïnvloed door gezond eten. Toch is het wel degelijk waar. Een bepaalde stof, MSM, die onder andere in broccoli, boerenkool, ui en spruitjes zit, draagt namelijk toch echt bij aan een dikkere bos haar.
Het is inmiddels dus wel duidelijk geworden dat gezond eten niet direct tot alleen afslanken hoeft te leiden zoals velen denken, maar ook zeker andere voordelen kan hebben.

(99)

Over de auteur