Bij afvallen hoort de juiste kleding

overhemd

Ben je momenteel bezig met een dieet om wat overtollige kilo’s kwijt te raken? Of ben je van plan om hiermee aankomende tijd te starten? Wat goed! Een gezond gewicht is erg belangrijk. Niet alleen voor je gezondheid maar ook voor je gevoel. Na het verliezen van wat kilo’s voel je jezelf vaak een stuk zekerder! Ondanks je misschien nog niet op je streefgewicht bent is het nu al belangrijk dat je lekker in je vel zit. Afvallen kan een hele strijd zijn en een goed gevoel helpt je bij het volhouden van deze strijd. Kleding die goed aansluit op je lichaam en waarin jij je prettig voelt kan hieraan meehelpen. Te grote kleding laat je dikker lijken maar te kleine kleding ook. Het is dus van belang dat je de juiste maat kleding draagt. Wellicht ben je al wat kilo’s kwijt en heb je inmiddels een andere maat kleding bereikt. Het is dan leuk om nieuwe kleding aan te schaffen. Met onderstaande omschrijving kun je heel eenvoudig bijvoorbeeld je nieuwe maat overhemd bepalen.

Boordmaat van een overhemd

De maat van een overhemd wordt vaak aangegeven met een boordmaat. Bepaal je boordmaat door met een meetlint de omtrek van je nek te meten. Tel hier 2 cm bij op en je weet jouw boordmaat. Als je deze maat goed bepaald hebt, zal ook de rest van je overhemd prima passen.

Mouwlengte van een overhemd

Ook kun je jouw maat bepalen door de mouwlengte te bepalen. Meet vanaf je schouder, de plek waar je arm begint tot aan je pols en tel hier een halve cm bij op. Dit is jouw mouwlengte. Ook hierbij geld dat de rest van je overhemd als gegoten zal zitten.

Maattabel

Tegenwoordig wordt er veel kleding via online shops aangeschaft. Een nadeel is dat je deze kleding niet vooraf kunt passen. Het is dan dus extra belangrijk dat je vooraf de juiste maat bepaald. Veel online kleding winkels tonen een maattabel op hun website. Hierin kun je nadat je gemeten hebt precies jouw maat uitzoeken. Maak hier handig gebruik van! Op de website van Mouwlengte7 vind je deze maattabel ook. Daarnaast biedt deze website voor iedere lichaamsbouw een perfect overhemd. Verwen jezelf en schaf een nieuw setje kleding aan en zet je afvalrace door tot je weer toe bent aan een maatje kleiner! Succes!

(102)

Over de auteur