Afvallen met shakes – Doe het niet!

afvallen met shakes

Afvallen met shakes – Wat is het precies?

Iedereen kent ze wel de afvallen shakes die bij Kruitvat, Trekpleister en zelfs bij de Aldi verkocht worden. Verschillende merken en huismerken zijn er. Maar O..o..O.. wat zijn ze toch slecht voor je. Afvallen met shakes is iets wat veel mensen proberen, je kent het wel je wil afvallen op een zo makkelijk mogelijke manier… Helemaal fout! Door deze shakes om af te vallen leg je je hele metabolisme plat, je verpest eigenlijk je gehele lichaam.

Afvallen met shakes – Waarom is het zo slecht?

Afvallen met shakes is slecht om meerdere redenen:

  • Verkeerd gebruik
    Mensen die willen afvallen met shakes gaan vaak alleen maar aan de shakes, wat hierdoor gebeurd is dat ze snel en veel afvallen maar zodra ze het gewicht hebben bereikt wat ze wensen te hebben komen ze ook weer snel aan. Dit komt doordat het lichaam voor een lange periode gewend is geraakt aan het lage aantal calorieën en om het zo maar te noemen in de ‘spaarstand’ is geraakt. Zodra het lichaam weer meer calorieën binnen krijgt, denkt het lichaam dat hij alles zo snel mogelijk weer moet gaan opslaan voor de volgende periode dat het lichaam weinig voeding krijgt. Hierdoor kun je nooit blijvend afvallen en zul je een groots Jo-Jo effect krijgen
  • Je leert niet je eetpatroon en leefwijze te veranderen
    Doordat je aan de shakes gaat en niet je voedings/ eetpatroon en leefwijze aanpakt, zul je na het stoppen met de shakes om af te vallen gewoon binnen no time weer aankomen. Dit omdat je weer gewoon op je oude voeding en eetpatroon terugvalt. Een betere optie zou zijn om jezelf eens goed aan te pakken en je levensstijl te veranderen. Je kunt ook eens kijken bij onze tips om af te vallen!
  • Je krijgt veel te weinig voedingsstoffen binnen
    Wie voor een langere tijd alleen maar aan de shakes gaat, ondervoedt zijn/ haar eigen lichaam. Door alleen maar deze shakes om af te vallen te gebruiken komt het lichaam veel voedingsstoffen te kort, een beter alternatief dan deze shakes om af te vallen is je eetpatroon en leefwijze te veranderen, jezelf aan te pakken en zo grote, blijvende veranderingen teweeg brengen. Afvallen met shakes alleen zorgt ervoor dat je je lichaam serieus ondervoedt en dat je echt veel te weinig goede voedingsstoffen binnen krijgt.

Door deze 3 redenen komt eigenlijk 95% van de mensen die wil afvallen met shakes en dit ook uit probeert snel weer terug op zijn eigen gewicht of wordt zelfs snel zwaarder dan hij/ zij van te voren was. Of nu een paar kilo afvallen je doel is of wel 20 kilo afvallen, er zijn genoeg gezonde en veel betere alternatieve dan de shakes om af te vallen!

 

(211)

Over de auteur