Een paar kilo afvallen – Hoe val je een paar kilo af?

Paar kilo afvallen pakje boter

Een paar kilo afvallen:

Wil je een paar kilo afvallen? Dat is helemaal zo moeilijk niet! Een klein beetje discipline en de paar kilo’s die je wil afvallen zijn er zo vanaf. Elke halve kilo die je afvalt is een pakje boter dat je aan gewicht en vet verliest en het is vrij makkelijk!  Paar kilo afvallen pakje boter

Een halve kilo vet verliezen kun je dus vergelijken met een pakje boter wat je aan gewicht en vet verliest… Een paar kilo afvallen is dus minmaal 4 van die pakjes boter. Maar nu wil je zeker weten hoe je een paar kilo afvallen kunt realiseren? Hieronder gaan we erop in en leg ik het je uit.

Stap 1: Wat is je doel?

 •  3 tot 4 kilo afvallen in 2 weken is het doel in dit voorbeeld, wil je meer of minder afvallen dan kan dit ook. Kijk bij onze afvallen tips voor tips om af te vallen.

Stap 2: Hoe gaan we dit bereiken?

 • Veel water drinken
  Drink zo’n 3 liter water per dag. Het water zorgt ervoor dat de afval stoffen in je lichaam worden afgevoerd.
 • Weinig koolhydraten eten
  Koolhydraten zorgen voor energie, geef je je lichaam minder koolhydraten en niet al te veel vet dan zal je lichaam je vet reserves aanspreken.
 • Veel eiwitten eten in plaats van de koolhydraten
  Eet eiwitten in plaats van koolhydraten, eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaam en ze zorgen tijdens het afvallen voor spierbehoud.
 • Niet snoepen
  Snoep is dus een NO-GO tijdens die twee weken dat je streng voor jezelf moet zijn. Een keer een snoepje is niet slecht of erg, maar ga niet gelijk een hele zak drop, spek of een reep chocolade naar binnen werken!
 • Meer bewegen
  Doordat je meer beweegt, verbrand je meer calorieën. Doordat je meer calorieën verbrandt verlies je vet en dus gewicht (kilo’s).

We hebben hier als doel gesteld 3-4 kilo maar wil je echt maar een paar kilo afvallen (dus 2) dan kun je gewoon hetzelfde doen, het is dan alleen eerder voor elkaar!

 

 

(306)

Over de auteur