Een kapot kunstgebit? Voer een spoedreparatie uit!

spoedreparatie-kunstgebit

Wanneer u te maken heeft met een kapot kunstgebit is het sterk aan te raden om een spoedreparatie aan uw kunstgebit uit te laten voeren door een erkende tandtechnieker bij u in de buurt. Een kapot kunstgebit laat uw kauwvermogen afnemen, doordat de pasvorm van uw kunstgebit verandert. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat het kunstgebit gebroken is!
Een voorbeeld van een betrouwbare partner voor het uitvoeren van een spoedreparatie aan uw kunstgebit is Vink Tandtechniek. Dit is een professionele praktijk die op meerdere plekken in Nederland gevestigd is, bijvoorbeeld in Waalre, Maastricht en Groningen. Bij een dergelijke praktijk hebben de tandtechniekers een spoedreparatie aan uw kunstgebit vaak binnen een halve dag voor u uitgevoerd.

Wanneer een spoedreparatie aan uw kunstgebit uitvoeren?

In het merendeel van de gevallen is een kapot kunstgebit gebroken tijdens het eten, of is het kunstgebit enigszins verbogen. Als gevolg hiervan heeft het kunstgebit een andere pasvorm gekregen, waardoor deze niet meer goed in uw gebit past. Vaak zit het gebit in dit geval al een langere tijd los, waarbij het kunstgebit breekt tijdens het eten van harde etenswaren als een appel of stokbrood. Bij het uitvoeren van een spoedreparatie aan uw kunstgebit zullen tandtechniekers de pasvorm van uw gerepareerde kunstgebit altijd nalopen.

Kosten voor een spoedreparatie van een kunstgebit

Wist u dat het laten uitvoeren van een spoedreparatie aan uw kunstgebit niet duur hoeft te zijn? Het merendeel van de Nederlandse zorgverzekeraars dekt de volledige kosten voor de reparatie van uw kunstgebit vanuit de basisverzekering! Het wordt wel aangeraden om voor het laten uitvoeren van een reparatie de dekkingsvoorwaarden van uw zorgverzekeraar door te nemen. Zo voorkomt u dat u alsnog tegen onverwachts hoge kosten aanloopt. Kortom, bij een kapot kunstgebit is het sterk aan te raden om deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Met een spoedreparatie van uw kunstgebit heeft u uw kauwvermogen binnen een korte tijd weer terug.

(197)

Over de auteur