Online gezonde boodschappen doen

maaltijdbox

We zijn met z’n allen steeds bewuster over hetgeen wat we eten. We pakken niet langer zomaar het eerste beste product in de supermarkt. We lezen ons steeds beter in, en hechten daarbij ook steeds meer waarde aan biologisch eten. Het internet heeft daar in de afgelopen jaren ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. Via internet kun je namelijk razendsnel informatie opzoeken rondom bepaalde producten. Je laat je niet langer zomaar vertellen wat er in de winkel gezegd wordt, je kunt het vandaag de dag helemaal zelf nazoeken.

Wil jij gezonder eten en gezonder leven? Begin dan met bewust boodschappen doen. In deze post staan we stil bij verschillende online supermarkten en maaltijdbox-leveranciers die het jou een stuk makkelijker maken om gezond, gevarieerd en eventueel ook biologischer te eten.

Gezond eten met een maaltijdbox

Een belangrijke ontwikkeling is de opkomst van de maaltijdbox. Steeds meer Nederlanders hebben een abonnement bij bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Elke week wordt er dan een maaltijdbox (eigenlijk een soort boodschappenpakket) bij hen thuisbezorgd. Hierin zitten verse, gezonde, gevarieerde producten. Ook worden er 3 (of soms meer) recepten meegeleverd waarmee je een aantal heerlijke en gezonde maaltijden kunt bereiden voor die week. Dit is een hele leuke manier om bezig te zijn met het ontdekken van nieuwe producten en recepten. Bovendien is het ook nog eens hartstikke gezond want je eet nooit hetzelfde. Elke week weer wordt je verrast met nieuwe en inspirerende recepten.

De namen van HelloFresh en Marley Spoon vielen zojuist al even. Dit zijn opzich prima boxen, met een zeer kwalitatieve inhoud. Wil je echter meer op de biologische tour? Dan zou je ook zeker een maaltijdbox van bijvoorbeeld De Krat, Beebox of BeterBio moeten overwegen. Deze maaltijdboxen zijn niet duurder dan de variant van bijvoorbeeld HelloFresh. Het mooie aan deze boxen is dat ze gevuld worden met biologische, en extreem gezonde producten die stuk voor stuk vers van het land komen. Zo wordt er bij Beebox op maandag geoogst, op dinsdag en woensdag worden de producten verzameld en op donderdag en vrijdag worden de maaltijdboxen bij de consument bezorgd. Verser dan dat krijg je het haast niet

Waar kan ik gezonde boodschappen done?

Ook onze dagelijkse boodschappen doen we steeds vaker online. De markt van online boodschappen doen zal de komende jaren ontzettend hard groeien, dat verwachten experts. Op dit moment zijn de online bestedingen aan boodschappen nog maar 400 miljoen, maar dit groeit de komende 10 jaar hard door naar ruim 3,5 miljard euro. Welke supermarkten lopen hierin voorop, en waar moet ik zijn voor de bewuste en gezonde boodschappen? De supermarkten die voorop lopen qua online bestellen zijn op dit moment Albert Heijn, Jumbo en Picnic. Bij Albert Heijn kun je al kiezen uit een assortiment van ruim 27000 producten. Eigenlijk kun je alle producten die je in de winkels van Albert Heijn kunt vinden, ook online bestellen. Je kunt bij een orderbedrag van 70 euro de boodschappen gewoon thuis laten bezorgen. Op AH.nl vind je enorm veel heerlijke gezonde recepten. Heb je een gezond recept gevonden wat je lekker lijkt? Dan kun je met een druk op de knop alle benodigde producten in je digitale winkelmandje gooien. Op die manier kun je dus razendsnel alle benodigdheden voor een gezonde maaltijd online bestellen. De Jumbo Supermarkt doet met Jumbo.com in feite hetzelfde. Picnic is vorig jaar begonnen, en is de enige echte online supermarkt in Nederland. Je kunt alleen bestellen met een speciale App, en de bezorging is altijd gratis.

Maar ook de biologische boodschappen doe je vandaag de dag gewoon online. Beterbio.nl is een leuk voorbeeld van een 100% biologische supermarkt. Op de webshop kun je tientallen 100% biologische producten bestellen. Deze worden dan ook netjes bij jou thuisbezorgd. Naast de losse boodschappen biedt Beterbio ook speciale biologische maaltijdboxen, groentepakketten, fruitpakketten en saladepakketten. Oftewel: voor iedereen die gezonde producten online wil bestellen is er keuze genoeg.

Heb jij weinig tijd, en wil je gezonder en gevarieerder eten? Dan is een maaltijdbox zeker het overwegen waard. Dankzij een maaltijdbox eet je vanzelf al een stuk gezonder. De boxen zijn namelijk elke week zeer wisselend gevuld. Een gezonde balans tussen vis, vlees, groente, koolhydraten en eiwitten is immers enorm belangrijk. En met een maaltijdbox hoef jij je geen zorgen meer te maken of de boodschappen die je doet wel passen bij een gezonde levensstijl. Veel maaltijdbox-aanbieders hebben een eigen Kok of dietist in dienst. Dit zijn stuk voor stuk professionals die precies weten wat jij nodig hebt. Een maaltijdbox is bovendien een uitstekende stok achter de deur. Doordat je alle benodigde producten voor 3 of meer gezonde recepten al in huis hebt, zul je veel minder snel naar een ongezondere variant grijpen. Probeer het zelf eens uit. Er zijn tal van interessante kortingen en acties in omloop waardoor je jouw eerste maaltijdbox vaak al bestelt met een korting die kan oplopen tot 20 euro.

(248)

Over de auteur