Gun je kind goede ogen

goede ogen

Het krijgen van een kind is een hele verantwoordelijkheid. Naast de dagelijkse zaken die komen kijken bij het hebben van een kind rust er een flinke verantwoordelijkheid op de schouders van iedere ouder. Vooral de ontwikkeling van je kind is een blijvende zorg. Daar hoort ook de ontwikkeling van de ogen bij. Uiteraard weet je nooit voor honderd procent zeker of je kind goede ogen zal hebben. Je kunt in ieder geval veel zelf doen.

Tv-kijken

Ik heb zelf ook een kind en let er altijd goed op dat mijn zoon niet te dicht op de tv zit. Ik moet zeggen: dit is behoorlijk moeilijk. Een kind loopt namelijk al vrij snel (een zeer vaak) richting de tv, omdat de beelden bewegen. Dat is natuurlijk heel interessant.
Het tv-kijken op korte afstand is echter niet ontzettend goed voor de ogen. Sommige kinderen kunnen erg beter tegen, maar ga er zeker niet vanuit.
Wat kan helpen bijvoorbeeld, dat is het plaatsen van een stoeltje en een tafeltje op gepast afstand. Uw kind zal dan vaker op die plek gaan zitten. Of u zorgt ervoor dat uw kind niet dichtbij de tv kan komen. Dit kan bijvoorbeeld door de tv hoger aan de muur te bevestigen.

download

Worteltjes eten

Het geldt niet voor iedereen, maar worteltjes eten is gezond voor je ogen. Als u wilt dat uw kind in de toekomst geen last krijgt van oogaandoeningen dan kunt u in ieder geval proberen om zo af en toe worteltjes aan uw kind te geven. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Lust uw kind geen worteltjes? Soms helpt het om aan uw kind goed te vertellen dat worteltjes gezond zijn voor de ogen. Probeer zelf mee te eten met de worteltjes, dan gaat uw kind ongetwijfeld sneller overstag. Zorg dat het een feestje blijft.

(154)

Over de auteur