gezonde tussendoortjes

gezonde tussendoortjes

gezonde tussendoortjes

gezonde tussendoortjes zou je eigenlijk het meeste moeten verkiezen boven ongezonde tussendoortjes. Veel mensen zullen het wel weten wat gezonde tussendoortjes en ongezonde tussendoortjes zijn, maar voor mensen die graag nog wat ideeën op willen doen kunnen hier eens rond kijken. Wil je afvallen dan kan het zijn dat je sommige van deze gezonde tussendoortjes beter niet kunt eten, kijk dan ook nog even bij de lijst met tips om af te vallen.

Lijst met gezonde tussendoortjes 1 t/m 5

 • Komkommer.
  Nu denk je vast: Zit ik dan op de bank met mijn komkommer, maar het kan ook veel lekkerder. Snijdt plakjes komkommer en doe er een beetje Paturain op.
 • Worteltjes.
  Ideaal om af te vallen en heel gezond. Ze bevatten nauwelijks calorieën en je kunt met een gerust hart een hele zak leeg eten.
 • Fruit.
  Fruit eten is altijd goed, je kunt er zoveel van eten als je wil. Als je op dieet bent kun je het beste alleen een beetje matigen met de bananen, deze zitten namelijk vol met suikers.
 • Noten.
  Noten zijn zeer gezond en bevatten veel eiwitten en gezonde vetten.
 • Gedroogd fruit.

Lijst met gezonde tussendoortjes 6 t/m 10

 • Sandwich.
  Het ligt er natuurlijk aan wat je erop doet maar ook naar je werk zul je iets mee moeten kunnen nemen. Neem bijvoorbeeld 2 sneden donker volkoren brood, besmeer deze met wat groene pesto, voeg wat sla toe (rucola), beleg de sla met 2 plakjes kipfilet en werk het af met wat plakjes komkommer en tomaat. Dit vult goed, heeft weinig calorieën en is zeer gezond!
 • Gekookt ei.
  Een gekookt ei is rijk aan eiwitten en goede vetten en dus een prima gezond tussendoortje.
 • Pijnboompitten/ zonnebloempitten.
  Deze twee zaden hebben gelijkwaardige eigenschappen als die van noten, hierdoor is het ook weer een goed gezond tussendoortje.
 • Yogurt of kwark.
  Magere yogurt en vooral magere kwark, vult, stilt de honger en je houdt er lang een vol gevoel mee.
 • Zoute popcorn.
  Neem absoluut geen zoete popcorn, dit zit namelijk vol met suikers. Zoute popcorn kan wel, in verhouding zitten er niet zo heel veel calorieën in.

(169)

Over de auteur

One thought on “gezonde tussendoortjes

 1. Hallo Elly en JaraJenteElly wat heb je er weer mooie foto’s opstaan van JaraJente,ze heeft ook zo’n leuke kop,steeds weer een anerde uitdrukking.Senna en ik hebben haar een poosje niet gezien i.v.m de vakantie van Mariamaar misschien komt ze maandag weer mee naar Gerner ? Dat wordt weer oude kleren aanwant als JJ in de buurt is dan moeten er stokken gegooid worden in de vijver en daar blijf je niet droog bij. Ze zal wel blij zijn om haar kameraadjes weer te zien. Jara Jente, hou je stok dan maar weer in de gaten want Senna ligt nog altijd op de loer. Lieve groetjes van Senna en Yvonne.

Comments are closed.