Gezondheid, ziektes en koolhydraatarme voeding

makkelijk gezond eten

Iedereen wilt natuurlijk een gezonde gezondheid hebben, maar helaas is dat niet altijd het geval voor iedereen… Er zijn veel ziektes die veel mensen krijgen, sommige zijn erfelijke en sommige hoeven niet perse erfelijk te zijn. Er zijn best wel veel ziektes op de wereld die je zou kunnen krijgen. Hieronder noteer ik wat ziektes/problemen voor je op een rijtje. Als je denkt dat je 1 van de ziekte hebt of als je problemen hebt op een plek in je lichaam, dan raad ik je aan om zeker zonder twijfel naar de dokter te gaan want je weet het maar nooit, misschien is het iets ernstigs en misschien is het niks.

Diabetes mellitus type 2

Dit is een suikerziekte. Deze ziekte komt best wel vaak voor, het ontstaat vooral op een volwassen leeftijd. Dit komt omdat de meeste mensen te zwaar zijn. Bij deze ziekte kan het ook zijn dat je het erfelijk hebt meegenomen in je lichaam. Hierbij zijn de lichaamscellen niet gevoelig genoeg voor insuline. Het gevolg is dan dat de suiker niet goed van het bloed naar de cellen gaan, daardoor stijgt het glucosegehalte in je bloed.

Diabetes mellitus type 1

Deze soort suikerziekte komt minder vaak voor dan diabetes type 2. De antistoffen beschadigen hierbij de insuline producerende alvleeskliercellen, deze antistoffen kan je in het bloed meten. Deze ziekte ontstaat meestal al op een jonge leeftijd. Bij diabetes type 1 moet je beginnen met insuline en dit gebruik je weer voor de rest van je leven. Insuline heb je nodig anders is deze ziekte je dood, en dat gaat sneller dan je waarschijnlijk zou denken. Wanneer je diabetes hebt kun je het beste een koolhydraatarm dieet volgen, wel eerst even overleggen met je (huis)arts aangezien het vaak zo is dat je dan minder medicijnen nodig hebt.

Vetstofwisseling

Er zijn mensen bij wie de verwerking van vetten in het lichaam verstoord is. Van alle bloedvetten is cholesterol verre weg het meest bekend. Hierbij merk je als persoon zelf niks van omdat het geen klachten geeft, het kan wel zo zijn dat je het na een tijdje pas merkt. Natuurlijk moet je eerst je huisarts vragen of je hiermee een probleem hebt in je lichaam, en wat je moet doen maar wat je ook wel zou kunnen doen is vetarm eten. Maar zoals ik al zei, is het verstandig om het eerst met je huisarts te bespreken want elk lichaam is weer anders.

ADHD attention deficit hyperactivity disorder

Bij jongens valt vooral de hyperactiviteit op en meisjes hebben vooral last van concentratieproblemen. De kans is groot dat je als je ouder wordt agressiever gaat worden, depressief, je drinkt veel alcohol, je kan verslaafd raken aan cannabis. Je kan als je ADHD hebt niet hiervan genezen worden, maar je hebt tegenwoordig wel bijvoorbeeld medicijnen die de symptomen kunnen tegengaan.

Aanpassingsstoornis

Kenmerkend is dat en onaangename gebeurtenis binnen drie maanden tijdelijk leidt tot allerlei angst en / of depressieve symptomen of gedragsproblemen. Dat kan bijvoorbeeld door opgenomen te worden in het ziekenhuis of door ziek te worden. Je raakt als mens de controle kwijt, dat weer verschillende klachten geeft zoals : vermoeidheid, slaapproblemen, somber, gespannen, je voelt je machteloos of je hebt concentratieproblemen. Het is belangrijk dat je met hulp genezen wordt anders kan het zijn dat je depressief wordt.

Sociale fobie

Hierbij kan het zijn dat je angstig bent beoordeeld te worden of in gezelschap van andere mensen te zijn, waarbij mensen je kunnen bekijken. Een sociale fobie kan gekoppeld zijn aan een bepaald situatie. Het is voor je moeilijker om bij / met mensen te zijn.

Er zijn zeker nog veel meer soorten ziektes, ik heb er maar een paar genoteerd die een beetje onbekend kunnen zijn voor je maar ze komen best wel vaak voor! Als je denkt wat te hebben, bijvoorbeeld de klachten komen je bekend voor, twijfel dan zeker niet om naar je huisarts te gaan. Je lichaam is letterlijk iets waar jij je hele leven mee moet doen, dus verzorg je lichaam ook goed voor het mis gaat. Veel ziektes kunnen ook voorkomen worden of minder erg worden door het aanpassen van je voedings patroon. Kijk hier eens voor gezonde recepten.

Veel mensen denken dat er niks mis is met hun, dat zij zich bijvoorbeeld aanstellen, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn stel je voor je wacht nog een maand af en het wordt nog erger?! Je wilt toch gewoon lekker gezond zijn en je lekker in je vel voelen ? Ga dan gewoon naar de huisarts want je stelt je helemaal niet aan!

Dus let goed op jezelf en op je lichaam. Eet lekker veel groente en fruit, probeer niet te roken en geen alcohol te drinken, vergeet ook niet om te sporten fit blijven is natuurlijk wel belangrijk. Door niet te roken en alcohol te drinken is de kans op ziektes kleiner!

(52)

Over de auteur