De gewenste effecten van eiwitshakes

eiwitshakes

Er heersen veel verschillende meningen over eiwitshakes en het gebruik van eiwitshakes. Het product wordt wel wereldwijd enorm veel gebruikt en er zijn ook enorm veel verschillende soorten en merken te vinden, maar waarom zijn deze eiwitshakes zo populair?

De werking van eiwitten

Het lichaam heeft 3 natuurlijke bronnen die het gebruikt voor omzetting naar energie. Deze zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Eiwitten zijn een langzame bron van omzetting en het lichaam kiest dus eerder voor koolhydraten. Koolhydraten zijn namelijk een snelle bron. Wanneer je bijvoorbeeld eiwitshakes gebruikt om af te vallen, kan dit zeker helpen. Iemand die veel eiwitten binnenkrijgt zal een verzadigd gevoel ervaren en minder snel een hongergevoel ervaren. Daarnaast kiest het lichaam voor koolhydraten of vetten voor omzetting naar energie. Wanneer je eiwitrijk eet en tevens koolhydraat arm eet, zal je lichaam sneller kiezen om vetten te gebruiken voor de omzetting naar energie. Op deze manier kan je dus effectief afvallen en dit is dus een van de effecten van eiwitten algemeen. Een eiwitshake kan dus helpen bij het proces van afvallen.

Eiwitshakes worden ook veel gebruikt door sporters. Dit komt omdat eiwitten een belangrijke functie hebben met betrekking tot de spieren. Eiwit zorgt er namelijk voor dat de spieren worden onderhouden en kunnen groeien. Het zorgt dus voor het goed functioneren van de spieren. Een sporter zal meer eiwitten nodig hebben, omdat deze persoon grotere spieren hebben en dus ook meer eiwitten nodig hebben, zodat de spieren niet af zullen nemen. Een gemiddeld persoon heeft ongeveer 0,8 gram eiwit nodig per kilogram lichaamsgewicht en bij sporters is dit hoger. Eiwitshakes bieden hier uitkomst in, aangezien deze shakes veel eiwitten bevatten en dus kunnen helpen bij de spieropbouw. Het kan namelijk best lastig zijn om de eiwitten puur uit de dagelijkse voeding te halen, aangezien dit veel tijd kost en niet elk voedsel veel eiwit bevat.

Conclusie

Eiwitshakes zijn zeker aan te raden, omdat ze simpelweg goed werken en in de meeste gevallen ook best lekker smaken. Echter is het een eiwitsupplement en zoals de naam het al zegt dienen eiwitshakes als aanvulling op de dagelijkse voeding. Het is niet verstandig om als iemand die niet sport veel eiwitshakes te gaan drinken, aangezien het lichaam een gebalanceerde voeding nodig heeft. Eiwitshakes hebben dus als gewenst effect dat het zeker kan helpen met afvallen en het helpt bij de spiergroei. let wel op dat je niet te veel eiwitten binnenkrijgt, aangezien dat ook niet goed is voor je lichaam.

(186)

Over de auteur