Goed slapen mag wat kosten

donzen dekbed

Onze nachtrust is belangrijk, het is het moment dat het lichaam en geest helemaal tot rust kunnen komen nog een dag vol drukte en stress. Alles moet snel en het aantal prikkels dat ons bereikt is enorm. Alles moet kunnen en we willen ook alles. Denk alleen al aan onze smartphones waar veel mensen echt de hele dag op kijken. We blijven maar Whats appen en nieuwe apps downloaden en installeren. We versturen van iedere plek op aarde constant foto’s het internet op en ga zo maar door. Leuk allemaal, maar echt rustig worden we er natuurlijk zeker niet van.

Goed bed en matras

Vandaar dat we best wel wat aandacht aan onze slaap mogen besteden, we brengen bovendien een derde van ons leven slapend door. Als u een bed of donzen dekbed gaat kopen bij een speciaalzaak is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een kenner, in de meeste gevallen de verkoper in de winkel. Hij of zij weet precies waar u op moet letten bij de aanschaf van een goed bed. Iedereen slaapt namelijk anders en heeft een unieke lichaamsbouw en gewicht. Van belang is in ieder geval dat het matras goed ventileert en dat uw lichaam tijdens de slaap optimaal wordt ondersteund. Auping bijvoorbeeld, de bekende hofleverancier, levert uitstekende bedden met spiraalbodem en bijbehorende matrassen.
U kunt daarbij kiezen uit verschillende formaten matrassen en bedden, maar ook kiezen voor een zacht of een wat harder matras. Ook is er een ruime keuze aan bedden zoals bedden met en zonder bed ombouw. Ook kunt u kiezen voor een bed dat u waarbij u de matras elektrisch omhoog kunt plaatsen, zodat u comfortabel televisie kunt kijken of een boek kunt lezen. Natuurlijk hangt aan een en ander een prijskaartje maar kwaliteit mag best wat kosten.

Waterbed

Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om op een waterbed te slapen. Het voordeel van een waterbed is dat het perfect uw lichaam ondersteunt en dat het verwarmd kan worden. In de winter kan u dus de thermostaat van uw waterbed omhoog draaien zodat u lekker warm in bed ligt. Nadeel van een waterbed is wel dat het natuurlijk lek kan gaan en dat een dergelijk bed toch behoorlijk wat stroom verbruikt op jaarbasis. Maar eerlijk is eerlijk, het slaapt fantastisch.
Maar mocht er voor kiezen om op een matras te slapen van bijvoorbeeld pocketvering, bezuinig dan niet wat een goed matras is prijzig maar kan wel bijdrage aan een prettige en goede nachtrust. Zo staat u iedere dag weer fris op en kunt u er weer de hele dag tegenaan.

(67)

Over de auteur