Kies jouw afslankmethode

afvallen met shakes

Veel mensen stellen zich dagelijks deze vraag: hoe raak ik mijn overtollige kilo’s kwijt? Er zijn talloze manieren om af te slanken, maar toch is het vaak niet zo gemakkelijk voor mensen met overgewicht. Over het algemeen is het belangrijk dat je een methode kiest die vooral bij je past. De kans is dan groter dat je meer motivatie hebt om af te slanken en dat het resultaat ook sneller komt. Hieronder enkele populaire afslankmethodes die een goed effect kunnen hebben.

Afslankmedicatie

Er zijn diverse betrouwbare afslankcapsules of afslankpillen op de markt. Deze medicijnen kunnen er onder meer voor zorgen dat darmen minder vetten uit de voeding opnemen. Hierdoor krijgt je lichaam minder calorieën binnen. Deze methode kan goed werken wanneer je het lastig vindt om in één klap je eetpatroon te veranderen.

Voldoende beweging

Het zal u niet verbazen: beweging doet wonderen. In de praktijk blijkt alleen vaak dat mensen zich moeilijk kunnen motiveren om voldoende beweging te krijgen. Wanneer iemand heel veel overgewicht heeft, dan is het raadzaam om eerst op alternatieve manieren kilo’s kwijt te raken en daarna pas het sporten op te pakken.
Voor anderen geldt: probeer geregeld te sporten. Lichaamsbeweging verhoogt je metabolisme, waardoor je nog gemakkelijker kunt afvallen.

Water drinken

afvallen met shakes

Voldoende water drinken help je om gewicht te verliezen. Dit gebeurt op verschillende manieren. Het verlicht een opgeblazen gevoel. Daarnaast kan het een ideale vervanging zijn voor frisdranken en andere calorie- en suikerhoudende dranken.

Slimme snacks

Slimme snacks zorgen voor verantwoorde tussendoortjes en voorkomen tegelijkertijd dat je te veel eet. Regelmatig eten gedurende de dag zorg ervoor dat je suikerspiegel contant blijft. Wanneer je suikerspiegel te laag is, krijg je trek, vooral in zoekte dingen. Probeer tussen de 3 belangrijkste maaltijden iets te eten, zoals yoghurt, kwark, fruit en overige calorie-arme snack. Soep is ook een goed tussendoortje en zit bovendien boordevol vitaminen.

(92)

Over de auteur