Handig voor de drukke Nederlander

Handig voor de drukke Nederlander

Twijfel je nog of een maaltijdbox iets voor je is? Ze worden steeds meer populair, omdat veel landgenoten te maken hebben met een erg druk schema. Handig voor de drukke Nederlander, een abonnement op een maaltijdbox. We nemen even de voordelen van het afsluiten van een abonnement onder de loep.

Van bestelling tot bezorging

We beginnen even wat er na de bestelling van een maaltijdbox gebeurd. Achter de schermen werken de leveranciers samen met boeren, slagers, kwekers en andere leveranciers om de boxen te kunnen vullen met levensmiddelen. Alles wordt netjes naar het magazijn van de leverancier gebracht, waar ze opgeslagen worden in gekoelde ruimten. De producten blijven op deze manier vers totdat ze afgeleverd of opgehaald worden. Dit afleveren of ophalen begint (natuurlijk) met het verpakkingsproces. De producten worden hierna gedistribueerd.

Levering

De boodschappen worden op basis van wat jij hebt afgesproken geleverd. Dit is fantastisch natuurlijk, want je hoeft de deur niet meer uit om voor de dagelijkse maaltijd(en) de ingrediënten in de supermarkt te kopen. Dankzij het aangeven van de gewenste levertijd, wordt de maaltijdbox geleverd wanneer jou dit het beste uitkomt.

Zelf afhalen

Naast het bezorgen bieden de leveranciers van de maaltijdboxen in sommige gevallen kun je de boxen ook ophalen. Niet iedereen wil de maaltijdbox aan huis geleverd krijgen. In sommige gevallen is het makkelijker om de box zelf op te halen. De Allerhande maaltijdbox is af te halen bij een geselecteerde vestiging van Albert Heijn.

Gezonde voeding

Het samenstellen van een gezond en gevarieerd weekmenu vergt de nodige tijd en denkwerk. Veel mensen hebben hiervoor geen tijd en daarom wordt vaak een beroep gedaan op ongezonde alternatieven. De maaltijdbox maakt het makkelijker om gezond te eten. De samenstelling vindt plaats op basis van de Schijf van Vijf.

In de box vindt je artikelen die vaak gekocht zijn bij Nederlandse bedrijven. Daarnaast tref je gezonde recepten aan voor het maken van een smakelijke maaltijd. Iedere week krijg je een nieuw recept, waardoor je in aanraking komt met nieuwe gerechten. Zo maak je het mogelijk om iedere dag een nieuwe maaltijd op tafel te zetten. De maaltijdboxen spelen handig in op de wens om iedere dag een nieuw gerecht te kunnen maken, wat voor velen als moeilijk wordt beschouwd.

Alles-in-een-alternatief

Het doen van boodschappen neemt tijd in beslag. Bovendien kun je soms niet in een winkel alle ingrediënten krijgen. De maaltijdbox is het alles-in-een-alternatief voor het bezoeken van meerdere winkels. Tijdswinst dus! Alle ingrediënten voor de recepten die geleverd worden bij de maaltijdboxen tref je in de doos aan.

Makkelijke recepten

Geen keukenprins of -prinses? Geen nood. De gerechten maken op basis van de geleverde recepten is niet moeilijk. Vrees je dat het veel tijd gaat kosten? Geen probleem. De meeste gerechten nemen ongeveer een half uur in beslag. Het gaat vaak om makkelijke recepten, die je snel leren om de vaardigheden in de keuken te verbeteren.

 

Foto: Skley via Foter.com / CC BY-ND

(83)

Over de auteur