Het plezier van sanitaire hulpmiddelen

Sani-assist

Ben je om wat voor reden dan ook niet meer zo mobiel, dan kan het heel handig zijn eens te kijken of sanitaire hulpmiddelen je leven er iets makkelijker op kunnen maken. We bekijken de mogelijkheden.

Of het nu is omdat je door ouderdom aan mobiliteit hebt moeten inleveren, of door een ziekte of ongeluk, het leven wordt er dan toch wat minder plezierig op. En dat terwijl je met wat goed informeren best wel wat zaken kunnen bedenken die dagelijkse handelingen als bijvoorbeeld onder de douche of in bad gaan weer beter mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld eens aan mogelijkheden als hoog-laag baden, douchebrancards, instapbaden, douchestretchers en aankleedtafels.

Hoog-laag baden

Dit soort baden bieden de mogelijkheid op een eenvoudiger manier in te stappen doordat ze kunnen worden versteld in hoogte. En dat kan behoorlijk schelen als de instap van een traditioneel bad gewoon te hoog. Hoog/laag baden zijn er zelf met een ingebouwde stoellift en kan tevens worden uitgevoerd met een opklapbare douchestretcher, desgewenst met een neerklapbaar zijhek voor extra veiligheid.

Douchebrancards

Een douchebrancard is met name bedoeld voor mensen die nog maar weinig mobiel zijn en die hiermee horizontaal onder de douche zijn te wassen. Je kunt dat blijven liggen tijdens het douchen, erg praktisch als je niet meer langdurig kunt blijven staan of zitten of als de kans te vallen groter is. Je kunt kiezen voor hydraulisch of elektrisch verstelbare douchebrancards, of brancards met een vaste hoogte. Ze zijn beschikbaar in diverse lengte- en breedte-maten en gewichten tot wel 250 kg.

Instapbaden

Instapbaden zijn misschien wel de beste oplossing voor iedereen die minder mobiel is. Ze beschikken bijna allemaal over een deur die voor ruimtebesparing meestal naar boven opengaan. De meeste hebben zowel een zit- als een lig-gedeelte en zijn eenvoudig te bereiken vanuit een rolstoel; je hoeft niet eens eerst te gaan staan maar kunt gewoon overschuiven.

Douchestretchers

Douchstretchers zijn er opklapbaar en wandgemonteerd in allerlei maten en verschillende gewichtsklassen. Ze maken het mogelijk te douchen als staan of zitten helemaal niet meer mogelijk is. De meeste opklapbare douchebrancards met muurbevestiging zijn eenvoudig elektrisch verstelbaar en desgewenst uit te voeren met handige opties als rugverstelling en een zijhek voor extra veiligheid.

Sani-Assist levert en installeert al sinds 2007 aangepast zorg sanitair in heel Nederland en biedt een enorm groot assortiment aan bijvoorbeeld douchebrancards, hoog-laag baden en aankleedtafels.

(114)

Over de auteur