Blijf gezond met een invalide fiets

Invalidefiets

Wist je dat wij, Nederlanders, gemiddeld 250 tot 300 fietstochten per jaar maken? En dan te bedenken dat we fietsen naar de supermarkt maar natuurlijk ook mooie recreatieve fietstochten door de polders, de mooie plekjes maar ook door echte natuurgebieden maken. Kortom: wij als Nederlanders zijn gek op fietsen! Op den duur kom je helaas op een leeftijd waarbij fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Leeftijd is maar een getal, maar toch zitten de blessures vaak op de loer. Een val wil je het liefst voorkomen en daarom zijn er genoeg andere alternatieven om toch deze fijne fietsroutes te blijven maken. Een invalide fiets is hiervoor de ideale uitkomst en we vertellen je graag waarom!

Invalide fiets

Wat je kunt verwachten bij een invalide fiets? Soepel en eenvoudig voortbewegen, zonder de kans op een val. Vaak moet je wel even wennen wanneer je voor het eerst op een invalide fiets gaat fietsen en dit komt omdat je op een gewone fiets een bepaalde balanstechniek hebt. Deze techniek is aangeleerd en is anders dan op een invalide fiets. Het fijne van een invalide fiets is dat je verschillende soorten kunt kiezen, waardoor er altijd wel een fiets bij zit naar wens. Je kunt deze fiets afstemmen door het zadel, stuur en andere ondersteunende opties toe te voegen. Zo kun je met een veilig gevoel de straat op.

Soorten

Je kunt bij het kiezen van een invalide fiets een aantal opties overwegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een duofiets, waarbij je samen met een maatje de straat op gaat. Met een driewieler kun je zelf het heft in eigen handen nemen. Daarnaast zijn er ook echte rolstoelfietsen, waarmee je met je rolstoel alsnog kunt fietsen. Driewielers zijn gemaakt voor personen die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen. Deze fiets is hiervoor een goed en veilig alternatief. Het is te allen tijde belangrijk om je goed te laten informeren bij het uitzoeken van een fiets, zodat je de juiste keuze hierin maakt. Een grote uitgave kun je maar beter juist besteden.

Gezondheid

Wat is nu lekkerder dan de dag beginnen in de natuur? Nederland heeft meer dan 20 nationale parken. Deze parken geven een goed beeld van onze prachtige natuur. Je kunt je fietsroute vervolgen door de duinen, bossen, maar ook de heide en vennen zijn hierin een goede keuze. Het gevoel van vrijheid is heerlijk bij het fietsen en daarom is een invalide fiets de ideale oplossing om alsnog te blijven bewegen.

(92)

Over de auteur