Koolhydraatarm afvallen met een dieet

koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is zeker een effectieve manier om af te vallen. Veel mensen zijn niet tevreden over hun gewicht en zouden graag een paar kilo’s kwijt raken. Dit is voor elk persoon mogelijk, maar is niet voor elk persoon even makkelijk. Het koolhydraatarm dieet is een goede manier om overtollige kilo’s vaarwel te zeggen. Dit dieet wordt door veel mensen gebruikt en heeft dan ook al veel positieve resultaten teweeg gebracht, maar hoe werkt dit dieet dan precies?

De werking van het koolhydraatarm dieet

Elk lichaam haalt zijn dagelijkse energie uit voeding. Voeding is een ontzettend belangrijke factor en bepaald ook voor een groot deel hoe je je voelt. Er zijn 3 voedingsstoffen die gebruikt worden voor de omzetting naar energie, namelijk koolhydraten, eiwitten en vetten. Eiwitten en vetten zijn een langzame bron van energie. Koolhydraten zijn een snelle bron van energie. Dit houdt in dat het lichaam sneller zal kiezen voor koolhydraten, dan eiwitten of vetten. Koolhydraten zorgen daarnaast ook voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en het gevolg is dat je snel weer honger krijgt. eiwitten zorgen juist voor stabilisering van je bloedsuikerspiegel en hierdoor heb je minder snel honger. Bij het koolhydraatarme dieet zorg je er dan ook voor dat je minder koolhydraten eet en deze vervangt door bijvoorbeeld eiwitten. Zo heb je minder snel honger en kan je lichaam maar beperkt koolhydraten gebruiken voor de omzetting naar energie, met als gevolg dat het lichaam ook voor vetten en eiwitten moet kiezen. Zo kan je het vetverlies stimuleren, puur door op je voeding te letten. Dit dieet is goed vol te houden en je kan nog steeds lekker eten, omdat veel gezonde en smakelijke producten eiwitten bevatten.

Conclusie

Koolhydraten zijn een snelle bron van energie en zorgen ook voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Om af te vallen is het dan ook goed om de koolhydraten te vervangen voor eiwitten. Zo kan je nog steeds lekker eten en effectief afvallen. Daarnaast is dit ook blijvend vetverlies en kan je dus een strakkere buik kweken zonder 5 keer per week te hoeven sporten. Sporten helpt natuurlijk altijd, maar met het koolhydraatarm dieet kan je dit ook bereiken zonder inspanning. Belangrijk is om bij dit dieet producten te vermijden als brood, aardappelen en snoepgoed.

(112)

Over de auteur