Last van slaapproblemen?

ruwette

ruwette
Indien je problemen hebt om in slaap te vallen, wakker wordt met het gevoel alsof je een marathon gelopen hebt, als je uit bed stap met allerlei pijntjes, geef dan je matras of luchtbed de schuld! Sommige matrassen hebben oncomfortabele kuilen en bulten. Uit bed stappen is lastig en pijnlijk. Sommige matrassen zijn te warm of geven een vieze chemische geur af, veroorzaken allergieën en trekken stof en ziekte veroorzakende micro-organismen aan.

Duur matras aanschaffen?

Eén manier om al deze bijkomstigheden (mogelijkerwijs) te voorkomen is een duur matras kopen. Puur natuur (latex) met natuurlijke materialen en paardenhaar, gecontourde traagschuim, bijzondere pocketvering constructies, dit zijn allemaal wat duurdere oplossingen. Wat dat betreft zijn matrassen van bijvoorbeeld Auping of Tempur van hoge kwaliteit. Maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Prijzen variëren van duizend tot tienduizenden Euro’s (topsegment) maar waarschijnlijk zul je door een dergelijke aanschaf nog slechter slapen omdat je je tot over je oren in de schulden hebt gestoken!

Is goedkoop altijd duurkoop?

Het alternatief is een goedkoper matras, ook een dergelijk matras kan jaren slaapplezier en comfort geven. Uiteraard is het ook aan te raden om online goed te zoeken naar kortingen of aanbiedingen, veel winkels die ook online een webshop hebben stunten tegenwoordig met hoge kortingen waardoor je aanzienlijk kunt besparen op de aanschaf van een goed matras.

Goedkoop betekent niet per se een slechte kwaliteit en een kortere levensduur. Het hoeft ook niet te beteken dat je te maken krijgt met een onbekende leverancier. Veel grote bedrijven bieden bekende merken en de beste kwaliteit matrassen tegen scherpe prijzen aan. Afgeprijsde matrassen komen ook beschikbaar wanneer een fabrikant een andere marketingstrategie gaat hanteren. Het kan ook voorkomen dat de fabrikant buiten Europa, tegen lagere productiekosten laat fabriceren. Indien je uitsluitend een topkwaliteit matras wil, zonder alle toeters en bellen, kies dan een eenvoudig matras met de vereiste basis kenmerken van een betrouwbare leverancier. Dit zal een aanzienlijke besparing opleveren. Voor de aanschaf van een dergelijk “betaalbare” matras, is het noodzakelijk onderzoek te doen naar wat de vereisten voor een betaalbaar kwaliteits-matras zijn.

Betaalbaar

Betaalbare, maar goede matrassen kunnen licht en makkelijk verplaatsbaar zijn. Een grote groep mensen is gevoelig een dergelijke matras (mensen met kinderen of ouders in hun huis, of voor mensen die regelmatig elders verblijven). In het algemeen wordt er geadviseerd, bijvoorbeeld door fysiotherapeuten het matras eens per 10 jaar (of eerder) te vervangen, dat het matras het lichaam goed ondersteund, geen chemische geur afgeeft, betaalbaar is en een gevoel van gemak en comfort geeft.

Bron: https://www.slaapmasker.com/

(86)

Over de auteur