Spiermassa krijgen met supplementen

fitness

fitness
Veel topsporters gebruiken supplementen om meer spiermassa te krijgen. Met behulp van supplementen kunnen ze er namelijk voor zorgen dat ze meer spiermassa krijgen en een mooier gespierd lichaam. Ook steeds meer amateurs proberen regelmatig supplementen. Er zijn voorstanders en tegenstanders wat betreft het gebruik van supplementen om grotere spieren te krijgen, in die zin is het een relatief beladen onderwerp. De tegenstanders zijn er meer voor om gewoon naar de fitnessclub te gaan en veel te trainen of thuis op een loopband aan de conditie te werken. Ze zien het gebruik van supplementen als kunstmatig en niet ongevaarlijk, terwijl de voorstanders het gebruik van supplementen voor grotere spieren in het geheel niet gevaarlijk en juist nuttig vinden.

Goed onderzoek doen

Als je supplementen wilt gebruik is het altijd verstandig om eerst informatie te verzamelen over de soorten supplementen. In de meeste gevallen is het verstandig om eerst advies in te winnen bij iemand die al het een en ander van deze supplementen weet. Een andere goede tip is om recensies en reviews te lezen van supplementen. Op diverse websites als Supplementenfacts.nl vindt je vele reviews die onafhankelijk zijn beoordeeld.

De juiste wijze van gebruik

Veel mensen die voor het eerst supplementen gaan gebruiken doen dit niet op de juiste wijze, waardoor de spieren te snel gaan groeien. Hierdoor kun je hele erge spierpijn krijgen en/of hartklachten. Veel mensen vergeten dat het hart ook een grote spier in je lichaam is. Om dit allemaal te voorkomen is het altijd verstandig om iemand om advies te vragen die er wat van af weet.

Aanschaf en gebruik

De meeste supplementen kun je ook via het internet aanschaffen. Het is dus ook erg makkelijk om eraan te komen. Voor amateurs is het vaak wel verstandig om kant-en-klare shakes te kopen, pas als je er meer van af weet is het aan te raden om de shakes zelf te maken. Een groot voordeel van het maken van shakes is dat je deze kunt maken zoals je zelf wilt. Hiermee kun je dus ook heel gemakkelijk andere ingrediënten hier aan toevoegen. Zo kun je er voor keuzen om bijvoorbeeld de shake wat zwaarder te maken door meer koolhydraten eraan toe te voegen of je gooit er diverse superfoods in zodat je nog meer belangrijke voedingstoffen binnenkrijgt.
Als je supplementen gebruikt om spieren te kweken is het wel de bedoeling dat je ook nog blijft trainen. Als je niet traint zal je ook niet het gewenste resultaat krijgen. Er zijn altijd mensen die denken dat alleen het gebruik van supplementen ook zal helpen, dit is alles behalve de waarheid.

(38)

Over de auteur