Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof

Contactlenzen en zeker ook lenzenvloeistof hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Daarom bestaan er anno 2019 producten als lenzenvloeistof Hans Anders, lenzenvloeistof Hema en lenzenvloeistof Action. De vloeistof is van prima kwaliteit en het is vloeistof die je met een gerust hart kunt gebruiken. Het kiezen van de juiste vloeistof is echt maatwerk.

Een vloeistof voor harde en zachte lenzen

Heb je maandlenzen, dan moet je een beroep doen op contactlenzenvloeistof. De vloeistof zorgt ervoor dat je lenzen schoon en fris blijven en maken dat de lenzen heerlijk comfortabel dragen. Ook je ogen blijven een stuk gezonder door de gebruikte contactlenzenvloeistof. Zorgen dat het hoornvlies de lens niet afstoot is het voornaamste doel van de vloeistof. Met de vloeistof blijven je lenzen ook mooi op de plek. Bovendien is je zicht altijd scherp. Er is een geschikte vloeistof voor elke soort lens, of het nou gaat om harde of zachte contactlenzen.

Verstand van zaken

Je moet precies weten welke vloeistof je moet gebruiken, een vloeistof die je ooit een keer door de specialist is voorgeschreven. Ga niet eigenhandig veranderen van vloeistof als je merkt dat de lenzen minder prettig dragen, maar overleg dit altijd met iemand die echt verstand van zaken heeft. De vloeistof heeft overigens vooral een sterk reinigende functie. Daarnaast bieden ze comfort. Doorgaans leg je gewoon je contactlens in de vloeistof en klaar ben je. Meer is het vaak niet.

Sterk reinigende werking

Je hebt speciale vloeistof voor de harde en vloeistof voor de wat zachtere contactlenzen. Daarnaast heb je ook nog de alles in een lenzenvloeistof. Zoals de naam al doet vermoeden kun je deze vloeistof bij alle soorten lenzen toepassen. Kies je voor de eveneens beschikbare meer fasen vloeistof, dan kies je voor een product met een sterk reinigende werking. Je moet wel steeds voorzichtig omgaan met én de lenzen én de vloeistof. Met je ogen neem je nooit overbodige risico’s, je hebt er slechts een paar van en daar moet je het mee doen.

Gooi het lenzendoosje ook weg

Wat je zeker wel ter harte moet nemen is dat je bij elke nieuwe fles lenzenvloeistof het bekende lenzendoosje ook vervangt. Deze doosjes krijg je standaard en gratis bij de vloeistof geleverd. Ook het bewaren van de lenzenvloeistof is iets om in de gaten te houden; je bewaart de vloeistof namelijk nooit op een plek waar het kouder is als vier graden of op een plaats waar het warmer is dan 25 graden. Giet de vloeistof nooit over van het ene naar het andere flesje. Door dit te doen kan de steriliteit van de vloeistof afnemen of verdwijnen. Gebruik je die vloeistof vervolgens, dan is de kans op een infectie nadrukkelijk aanwezig.

Op vakantie

De lenzenvloeistof kun je beter thuislaten als je op vakantie gaat. Kies dan voor daglenzen, helemaal als je naar landen gaat waar het vrijwel altijd warmer is dan 25 graden en de werking van de vloeistof dus niet gegarandeerd kan worden. Overweeg dan dus heel serieus om daglenzen te dragen tijdens je vakantie.

(358)

Over de auteur