Liposuctie benen

liposuctie benen

Wil je af van vetophopingen op de benen en dijen? Veel vrouwen proberen een lady’s gap na te streven. Dit is de ruimte tussen de bovenbenen. Maar meestal hebben vrouwen juist last van het aan de binnenkant tegen elkaar wrijven de dijbenen. Dit kan vervelende en pijnlijke plekken veroorzaken. Of vrouwen hebben last van de zogenaamde ‘zadeltassen’ of ‘rijbroek’. Deze zogeheten vetophopingen bevinden zich aan de buitenkant van de bovenbenen. Ze zorgen ervoor dat het moeilijk is om passende broeken te vinden. Een liposuctie van de benen biedt dan uitkomst.

Liposuctie benen anders dan buik liposuctie

Anders dan bij een buik-liposuctie, zit het vet op de benen niet verborgen in diepe vakken. Omdat deze gebieden zeer gevoelig zijn voor complicaties zoals schade aan zenuwbanen en bloedvaten, worden de benen doorgaans meer oppervlakkig wordt uitgevoerd. De liposuctie vindt plaats dichter onder het oppervlak van de huid. De onderbenen houden minder vet vast dan de dijen. Een liposuctie kan hier worden toegepast om de contouren van het lichaam te verbeteren en de rondingen van de kuiten en contouren van de enkels te verbeteren. Ook is een liposuctie rond de knie is ook gebruikelijk.

Het krijgen van goede resultaten

De beste resultaten worden behaald bij mensen die in een goede fysieke en mentale gezondheid verkeren. Het is belangrijk dat de vetophopingen duidelijk zichtbaar zijn. Bij liposuctie van benen worden kleine sneetjes gemaakt dichtbij het doelgebied. De smalle canule kunnen door het kleine sneetje gaan. De chirurg maakt vervolgens gebruik van de meest geschikte liposuctie methode.. Met als doel de vetcellen los te maken en af te voeren.

Resultaten benen en dijen liposuctie

Mensen die een liposuctie hebben laten ondergaan kunnen binnen een paar weken mooie resultaten verwachten. De grote veranderingen zijn na ongeveer 4 tot 6 maanden na de ingreep goed zullen zichtbaar worden 4 tot 6 maanden na de ingreep. Meestal doen de patiënten het de eerste week rustig aan, Na een week of twee pakken ze de normale dagelijkse routine weer op. Dit is wel afhankelijk van de grote en de zwaarte van de liposuctiebehandeling. Het resultaat van een liposuctie behandeling is een mooi gevormde benen of dijen die met een vloeiende lijn naar de knieën gaan. Het geeft de benen een strakker en steviger uiterlijk.

Meer informatie?

Het is verstandig dat je je goed verdiept in deze materie alvorens je een liposuctie laat uitvoeren. Neem je tijd en vraag meerdere offertes op bij verschillende praktijken.

(53)

Over de auteur