Sildenafil: de oplossing voor je erectieproblemen

Het is voor veel mannen waarschijnlijk een gevoelig onderwerp: erectieproblemen. Toch krijgt een groot deel van de mannen hier vroeg of laat een keertje mee te maken. Dit probleem speelt zich vooral onder de wat oudere mannen, maar het kan ook voorkomen bij jongere mannen. Toch is het geen probleem waar je je voor hoeft te schamen en gelukkig zijn er ook genoeg oplossingen. Sildenafil is hier eentje van. Dit is een erectiepil die je kunt innemen om er voor te zorgen dat de erectie op gang kan worden gebracht. Voor het werken van de pil is wel een seksuele prikkel nodig.

Hoe werkt Sildenafil?

De werking van Sildenafil is vergelijkbaar met de meeste erectiepillen. Sildenafil is een stof welke behoort tot de fosfodiesteraseremmers. Fosfodiesterase is een enzym dat ervoor zorgt dat de bloedtoevoer naar de penis verminderd en de erectie dus afneemt. Wanneer je last hebt van erectieproblemen kan het zijn dat dit enzym te actief is. De taak van Sildenafil is om dit enzym tijdelijk te onderdrukken, zodat je alsnog een erectie kunt krijgen. Je neemt het medicijn in als een tablet. Je slikt het door zonder te kauwen met voldoende water. Het medicijn heeft wat tijd nodig om te werken. De werkzaamheid duurt meestal enkele uren.

Sildenafil aanschaffen

Als je last hebt van erectieproblemen kan je beter niet zomaar erectiepillen gaan aanschaffen. Wanneer je denkt dat je behoefte hebt aan Sildenafil kan je het beste even langs een arts gaan. Dit is ook nodig wanneer je Sildenafil wilt aanschaffen, want het medicijn is enkel op recept verkrijgbaar. Een arts kan dit recept voor je uitschrijven en je kan hier meteen terecht met al je vragen. Je krijgt uitleg over hoe en wanneer je het medicijn moet gebruiken, wat natuurlijk zeer nuttig is. Met het recept, wat uitgeschreven is door je huisarts, kan je het medicijn vervolgens afhalen bij de apotheek.

Sildenafil in de winkel of online kopen

Is het ook mogelijk om Sildenafil gewoon in de winkel of via een online webwinkel te kopen? In Nederland zal je de erectiepil niet in de winkel aantreffen, omdat het allen op recept verkrijgbaar is bij de apotheek. Echter is het wel mogelijk om Sildenafil via het internet aan te schaffen. Verschillende fabrikanten bieden online hun pillen aan. Maar kijk hier wel mee uit, want een groot aantal van deze websites kunnen onbetrouwbaar zijn en je slechte pillen verkopen. Deze pillen kunnen schadelijke of slecht werkende stoffen bevatten. Het is dus van belang dat je hier rekening mee houdt. Daarnaast is het ook belangrijk om de bijsluiter goed door te nemen voordat je de pillen gaat gebruiken.

Bijwerkingen Sildenafil

Elk medicijn kan bijwerkingen geven en dit geldt ook voor Sildenafil. Niet iedereen krijgt hier last van, maar er is een kans dat je bepaalde klachten gaat ervaren. De huisarts kan je informeren over de bijwerkingen en wat je moet doen als je hier last van krijgt. Veel voorkomende klachten bij gebruik van Sildenafil zijn bijvoorbeeld hoofdpijn of maagdarmklachten. Meestal gaan deze klachten na een tijdje vanzelf over, maar wanneer de pijn blijft, is het verstandig om een huisarts te raadplegen.

(108)

Over de auteur