Welke ooglaserkliniek kiezen?

ooglaseren

Als je een ooglaser behandeling uit wil laten voeren, dan is het verstandig een vergelijking te maken van de diverse ooglaserklinieken die deze ingreep kunnen uitvoeren. Je kunt hier eenvoudig gebruik van maken via internet, je gaat gewoon een aantal websites af waar dat het wordt aangeboden en dan ga je kijken naar de prijzen, de vergoedingen en de resultaten. De tarieven kunnen best verschillen maar de voor de vergoeding kun je het best informatie inwinnen bij je zorgverzekeraar.

Doe navraag bij je zorgverzekering

Je wil natuurlijk wel dat alles goed wordt vergoed, als je een deel zelf moet betalen hoeft dat geen probleem te zijn. Maar het is aan te raden om altijd je zorgverzekeraar te contacten als je twijfelt welke behandeling wel en welke niet vergoed zal worden. Zo kom je goed beslagen ten ijs en krijg je niet achteraf te maken met hoge kosten. Een ooglaserbehandeling is, zoals eigenlijk iedere chirurgische ingreep, niet bepaald goedkoop te noemen.

Lees ervaringen van klanten

Een goede manier om een goed beeld te krijgen van de kliniek voor ooglaseren waar je eventueel een afspraak mee wilt maken is het doorlezen van verschillende klantervaringen. Je kunt dan bijvoorbeeld in Google de naam van de kliniek intypen met daarachter woorden als “klantervaringen”, “reviews”, “beoordelingen”, enz. Op die manier krijg je een goed beeld van de kliniek. Klanten die een ooglaserbehandeling hebben ondergaan kunnen je dus een goed beeld geven over de kwaliteit van de diverse ooglaserklinieken.

Vraag aan vrienden en familie

Gooi een balletje op in je vriendenkring en/of bij familie dat je van plan bent om je ogen te laten laseren. Via via is er altijd wel iemand die dat heeft laten doen en je kan vertellen hoe de ervaring was. Ook dat is dus een manier om vooronderzoek te doen en uiteindelijk een aantal oogklinieken met elkaar kunt vergelijken. Uiteindelijk kun je op deze manier een goed beeld krijgen van de reputatie van de diverse klinieken en zo de juiste keuze maken.

Plan een intakegesprek

Als je uiteindelijk een kliniek gevonden hebt waarvan je denkt dat je daar goed behandeld zal worden, dan is het verstandig om eerst een intakegesprek aan te vragen. Op die manier krijg je een goede indruk van de mensen die in de kliniek werken en waarschijnlijk krijg je een gesprek met de oogarts die de behandeling zal gaan uitvoeren. In principe is een ooglaserbehandeling snel en pijnloos, dus maak je niet te veel zorgen over de ingreep. Zeker de laatste jaren is heeft de techniek op het gebied van ooglaseren niet stilgestaan. De apparatuur is steeds beter en nauwkeuriger geworden en er is ook inmiddels ook veel expertise op het gebied van ooglaseren.

(254)

Over de auteur