Herkenbare slaap issues

herkenbare slaap issues

In Nederland zijn slaapproblemen een veel voorkomend probleem. Hierbij zijn de uitschieters snurken, zweten en slapeloosheid. Uit een enquête verricht onder 1.002 Nederlanders is gebleken dat zes op de tien Nederlanders slaapproblemen ervaart.

Waar komt deze vorm van slaapproblemen vandaan?
Door de huidige maatschappij waarbij er veel op consumenten afkomt wordt het voor de meeste Nederlanders lastig om dit soort ervaringen goed te verwerken. Hierbij kan je denken aan “geldzorgen”, “relatieproblemen” en gezondheidsproblemen. De genoemde problemen leveren de nodige stresss op, waardoor men in plaats van geniet van een wel verdiende nachtrust, wakker ligt om deze problemen te analyseren en te verwerken.

Het nadeel van wakker liggen vanwege bepaalde factoren zorgt voor onvoldoende nachtrust. Waardoor de vermoeidheid optreed en dit op de langertermijn nadelig uitpakt op de werkvloer en in de privesfeer.

Langertermijn gevolgen
De langertermijn gevolgen van een slechte nachtrust kan zorgen voor slechte wendingen en keuzes die worden gemaakt. Doordat de slaaprust te kort is geweest of werd verstoort beschik je over minder energie dan nodig. Dit zorgt ervoor dat de energie die je wel hebt moet worden verdeelt over alle handelingen die worden verricht op een dag. Wanneer je dit met steeds minder energie moet doen word alles moeilijker en lastiger. Waardoor je eerder geirriteerd bent of boos word om de kleinste prikkels in de directe omgeving. Dit word dan gemeten als een extreme irritatie factor. Dit komt slechts door de korte nachtrust die is ervaren door de persoon in kwestie.

Stoorfactoren
Andere bekende factoren die spelen wanneer slaapproblemen voorkomen zijn als volgt. Buren die de overbodige decibelen produceren tijdens de nacht. Kinderen die maar niet in slaap willen komen. Andere ongeweste praktijken die de nachtrust verstoren zoals de plaatselijke jeugd die zijn intrek heeft genomen onder het afdakje voor uw woning.

Oplossingen
Er zijn meerdere oplossingen om te genieten van de gewenste nachtrust. Want uit onderzoek is gebleken dat de werkende Nederlander (vanaf 21 jaar oud) minimaal 7 uur vaste slaap nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Om de zeven uur nachtrust te waarborgen is het van essentiel belang dat een goed matras onderdeel is van de slaapkamer. Want wanneer u van een goede fundering kan genieten tijdens uw nachtrust wordt de slaaprust eerder gegarandeerd dan verstoort.

Slaaphouding
Het is van belang om een goed matras te gebruiken tijdens de nachtrust vanwege de slaaphouding die aangenomen word. Uit onderzoek is gebleken wanneer een verkeerde houding word aangenomen dit op de langertermijn gewrichtsproblemen oplevert. Hierbij kan worden gedacht aan; Nekklachten, rugklachten, arm en beenklachten. Om al deze nare vormen van pijn te vermijden is een goede slaaphouding van belang. Om deze slaaphouding te waarborgen bied matrassenwijzer unieke en kwalitatief goede matrassen aan voor een scherpe prijs.

Voor meer informatie over de matrassen kunt op www.matrassenwijzer.nl meer informatie vinden.

(103)

Over de auteur