Welke Covid maatregelen hebben sauna’s getroffen?

longtumor longkanker

Vanaf 1 juli zijn ook de (meeste) wellnesscentra weer in gebruik om een middagje te relaxen, te genieten van de warme stoombaden en de heerlijke koffietjes in het wellness restaurant. Ondanks dat vele wellnesscentra weer blij zijn om open te mogen, zijn vele (potentiële) bezoekers nog een beetje sceptisch over een dagje naar de sauna terwijl er een virus in ons midden is. Want wat kan er nu wel of niet en hoe staat het met de veiligheid gesteld in de warme ruimtes. De getroffen maatregelen bij de meeste centers lees je hieronder!

Afstand bewaren? Ja, ook hier!

Ook tijdens een middagje sauna is het van belang om de afstand goed te bewaren. Het is misschien een beetje onhandig in een sauna of zwembad maar ook hier geldt de 1,5 meter regel. In de meeste ruimtes wordt het goed aangegeven met signing op de vloeren. Bij binnenkomst kun je vaak met maximaal 1 persoon per boeking (hoofdboeker) inchecken. Hierbij is de gezondheidscheck vereist, dit houdt in dat er diverse vragen worden gesteld over je gezondheid. Vermijd daarnaast fysiek contact en zorg dat je contactloos of met de pin kunt betalen.

Hygiëne tijdens het bezoek

Bij binnenkomst is het van belang dat je je handen laat desinfecteren en ook tijdens je bezoek is het verstandig om meerdere malen je handen te wassen. Niet alleen voor de bezoekers is het van belang om goed met de hygiëne om te gaan, maar ook de medewerkers moeten hierin scherp zijn. Hierbij kun je denken aan plastic handschoenen en ook mondkapjes zijn niet geheel onbelangrijk. Daarnaast wordt vanuit het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) aangeraden om geen opgietingen uit te voeren en bij de klassieke sauna’s de ventilatie te verhogen en de luchtcirculatie te beperken. Ook wordt er vanuit de medewerkers verwacht dat ze alle besmetting gevoelige punten extra vaak reinigen. Zo zorgen we er samen voor dat we van de sauna’s kunnen blijven genieten.

De horeca

Een middagje naar sauna Leiden is niet compleet zonder een heerlijke koffie, stukje taart of een uitgebreide lunch. Als je jezelf al in het zonnetje zet door een middagje te ontspannen, dan mag je er best wel éxtra van genieten. Maar hoe zit dat nu met het virus? Het gaat eigenlijk hetzelfde als in normale restaurants. Je moet bij de aangegeven plek wachten totdat een gastvrouw of gastheer naar je toe komt. De gezondheidscheck wordt uitgevoerd, waarbij je vervolgens een tafeltje krijgt toegewezen. Bij sommige centers moet je vooraf al een tafel voor de lunch reserveren, dus belangrijk om dit goed te checken bij aanvang van je sauna bezoek.

(50)

Over de auteur