Welke kleding draag je bij Yoga?

Yogakleding

Yogaoutfit

Yoga is de verbinding tussen lichaam en geest. Het is een filosofische leefwijze om evenwicht in het bestaan te brengen in kwesties die tegengesteld zijn. Door evenwicht te krijgen, ervaren we het leven in zijn totaliteit.

Bewustwording

Het meer bewust worden van het lichaam, juist ademen en ontspannen zijn de grootste voordelen van yoga. De asana’s zorgen voor een betere doorbloeding en de adem- en ontspanningsoefeningen dragen bij tot een rustgevend gevoel. Yoga kent verschillende vormen; Hatha, Vinyasa, Power, Bikram, Yin, Ashtanga, Kundalini, Iyengar en Dru yoga.

Yogakleding

Yogakleren zijn gemaakt van verschillende materialen, die allemaal andere eigenschappen hebben. De meest voorkomende materialen voor yogakleding zijn: katoen, bamboe, polyester en polyamide. Katoen is heel geschikt voor low tot medium intensieve yoga. Bamboe kleding reguleert vocht, maar het grootste voordeel is dat bamboe de temperatuur reguleert. Dry-fit stoffen zijn gemaakt van synthetische stoffen zoals polyester en polyamide. Dry-fit stoffen reguleren warmte en zijn sneldrogend. Urban Goddess yoga kleding zijn geproduceerd uit alleen biologisch gecertificeerde stoffen.

Kleding

Een yoga outfit bestaat uit een yoga legging of broek en een top of shirt. De speciale yogakleding dient comfortabel te zitten. Yogakleding hebben geen ritsen, knopen of knellende taillebanden. Het is verstandig om een omslagdoek of vest bij je te hebben. Bij de cooling down daalt de temperatuur van het lichaam. Geheel in stijl kun je een yoga wrap gebruiken voor de opwarming.

Attributen

Hoe langer en hoe meer je yoga beoefent, hoe rustgevender het effect wordt. Het beste is om dit iedere dag een half uur te doen. Doe het wel op een goede comfortabele mat waarbij je voldoende grip hebt. Matten zijn leverbaar in rubber of pvc. Een yoga blok heb je nodig om zonder blessures de oefeningen te kunnen doen. Tenslotte een meditatiekussen die het lichaam ondersteunt bij het uitvoeren van de zittende meditatie.

Yoga is al lang niet meer alleen oefeningen doen op een matje. Het is een lifestyle, met bijbehorende thee, leggings en shampoo.  Yoga zit in alles. Yoga is ook het eten dat je eet en de shampoo waarmee je je haar wast.

(68)

Over de auteur