Dubai betaald kinderen om gewicht te verliezen

gewichtsverliesprogramma dubai

Dubai betaald kinderen om gewicht te verliezen

De stad Dubai gaat de strijd aan met de steeds groter wordende groep kinderen met overgewicht. Dubai geeft zo een interessante twist als je denkt aan: ‘Je gewicht in goud waard zijn’. De stad dubai betaald zijn inwoners 1 ounce goud (31,10 gram) voor elke kilo die ze afvallen. Gezinnen met kinderen krijgen het dubbele van dat, dus 2 ounce goud (62,20 gram) per kilo die ze afvallen. Hiermee wil de Verenigde Arabische Emiraten een einde maken aan de opkomende kinderen en volwassenen met obesitas.

Het gewichtsverliesprogramma had een test periode

Het gewichtsverliesprogramma had een test periode en in die periode werd er voor zo’n 750.000 dollar aan goud uitbetaald aan volwassenen die meededen aan dit programma, een echt succes dus!

Gewichtsverliesprogramma bij kinderen

Wat zeer verontrustend is, is dat Dubai’s gewichtsverliesprogramma kinderen onder de 14 met geld/ goud stimuleert om af te vallen. Ze moeten minimaal 2 kilo afvallen binnen een periode van 2 maanden. Dat is volgens wetenschappers nogal een agressief doel voor kinderen die nog zo jong zijn.

Volgens Dubai’s gewichtsverliesprogramma moeten kinderen overgewicht of obesitas hebben om mee te mogen doen aan het gewichtsverliesprogramma en de ouders moeten een document ondertekenen met de belofte de kinderen op een zo verantwoord en gezond mogelijke manier af te laten vallen.

(97)

Over de auteur

One thought on “Dubai betaald kinderen om gewicht te verliezen

  1. Als (ex!) afvaller: bnadekt Ik heb rijstwafels nooit lekker gevonden (en vis overigens ook niet), maar ik ga het wel proberen!Je zegt over een aantal dingen dat je ze kan snacken zoveel als je wilt’ (paprika, bleekselderij), maar is dat wel verstandig? Is het niet de bedoeling dat je van het snacken afkomt, in plaats van de ongezonde dingen vervangen met gezonde?

Comments are closed.