Hardlopen met evy

Hardlopen met evy

Hardlopen met evy

Evy Gruyaert (1979) is een Vlaamse radio en televisiepresentatrice, maar hier in de Nederland kennen we haar vooral als het gezicht en de stem van het hardloopprogramma ‘Start to Run.’

Daarin leert Evy inmiddels alweer zes jaar potentiële hardlopers om in een periode van 10 weken, van 0 tot 5 kilometer te lopen. Dankzij Evy is menig hardloper geboren. Hardlopen is gezond, maar hoe pak je het verstandig aan, en hoe overwin je je frisse tegenzin? Het programma Start to Run helpt bij al deze punten.

Evy hardlopen

Hardlopen is razend populair in Nederland. Veel mensen besluiten om te gaan beginnen met hardlopen en gebruiken daarvoor het programma waarmee samen met Evy kan worden hardgelopen. Op deze manier wordt door middel van intervaltraining langzaam een conditie opgebouwd. Hardlopen met Evy is daarom uitermate geschikt voor de beginneling die wil beginnen met hardlopen!

Podcast, hardlopen met Evy

Via een podcast, een luisterbestand voor je mp3-speler of iPod, geeft Evy je instructies wanneer je moet gaan rennen, wanneer je juist moet gaan wandelen, hoe je het beste kunt ademen etc. Bovendien moedigt ze je aan. Hoewel de Start to Run met Evy podcast wordt gesproken met een Vlaams accent schijnt Evy in Nederland alsmaar populairder te worden. In het Belgische dagblad De Standaard verscheen er deze zomer zelfs een heel artikel over getiteld: ‘Nederland ‘starts to run’ dankzij Evy.

Het grappige is dat de mensen achter Evy behoorlijk verrast zijn door haar plotselinge populariteit in Nederland. Ze hebben beslist geen promotiecampagne gehouden, of geld uitgegeven aan reclame. Waarschijnlijk komt de grote belangstelling door mond-tot-mond reclame! Start to Run met Evy verkoopt blijkbaar zichzelf.

Hoe gaat hardlopen met Evy in zijn werk?

Het principe van het concept is dat er gecombineerd gebruik wordt gemaakt van periodes van wandelen en hardlopen. Wanneer je begint met hardlopen samen met Evy zal er om en om één minuut worden gewandeld en worden hardgelopen. Al snel zul je merken dat de periodes van hardlopen groter worden en de periodes van wandelen kleiner worden. Hierdoor zal je conditie snel verbeteren en zul je snel kunnen wennen aan het lopen van enige minuten zonder te stoppen. Dit principe noemt men ook wel intervaltraining.

Samenvattend: Door te hardlopen met Evy wordt door middel van intervaltraining je lichaam getraind om uiteindelijk 5 kilometer aan één stuk te hardlopen, zonder hierbij buiten adem te zijn. Het belangrijkste doel van hardlopen met Evy is natuurlijk plezier hebben in het sporten en het uitvoeren van de hardloop trainingen waarin Evy begeleiding geeft!

Hardlopen met Evy App

Hardlopen met Evy Gruyaert is een app die niet mag ontbreken op jouw smartphone. Loop vanaf nu op je favoriete muziek en laat je persoonlijk begeleiden en motiveren door Evy tijdens je trainingen. In deze app kan je zowel terecht voor 5km schema’s als voor meer gevorderde loopschema’s. Succes gegarandeerd!

(116)

Over de auteur