Garnalengnocchi met groene pesto
Voor 4 personen, 15 min. en super gezond.
Ingrediënten
- 500 g gnocchi di patate
- 75 g pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 0.5 bosje basillicum
- 75 g Parmezaanse kaas
- citroen
- 30 ml olijfolie extra vierge
- 2 venkelknollen
- 350 g groene asperges
- olijfolie om in te bakken
- 500 g grote garnalen
extra nodig
- staafmixer + staafmixerbakje
- keukenpapier
Gnocchi
1 Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2 Groene pesto
3 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
4 Pel en snijd de knoflook grof.
5 Pluk de basilicum.
6 Snijd de Parmezaanse kaas grof.
7 Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
8 Pureer de knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, het sap van een halve citroen, en de olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
9 Garnalen-gnocchi met groene pesto
10 Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in stukjes.
11 Verwijder de harde kontjes van de asperges en snijd de asperges in gelijke schuine stukken. Houd de kopjes heel.
12 Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de asperges en venkel circa 6 minuten.
13 Dep de garnalen droog met keukenpapier. Voeg de garnalen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de gnocchi en de groene pesto toe en warm goed door.
Garnalengnocchi met groene pesto serveren
Verdeel de garnalengnocchi met groene pesto over borden. Serveer met de partjes citroen en wat blaadjes basilicum.
(49)
Lieve Sandra,De zomer wacht op je totdat je echt thuis kunt zitetn op het terras. En dan blijft de zomerdat eind oktober .En bloeddonor. Een nier weggeven zoals Ingrid bij leven, dat kan ik niet, maar een paar keerper jaar bloed geven doe ik graag voor ieder die dat nodig heeft.Hou je taai.Nelly, en gecondoleerd met het verlies van de goede vriend.