Gezonde makkelijke maaltijd: Spinazie-couscous
Voor 4 personen, 15 min. en super gezond.
Spinazie-couscous ingrediënten
- 300 g couscous
- rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 g zwarte olijven
- 100 g zongedroogde tomaten
- 2 venkelknollen
- citroen
- olijfolie om in te bakken
- 300 g spinazie
- 225 g halloumi
- 100 g blanke amandelen
Couscous
Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spinazie-couscous
- Pel en snijd de ui in parten.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.
- Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
- Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de venkel, zongedroogde tomaten, een scheutje tomatenolie en de olijven toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
- Roer de groente door de couscous.
- Snijd de kaas in gelijke plakken en bestrijk met een beetje olijfolie.
- Verwarm de grillpan en gril de kaas om en om in circa 4 minuten goudbruin.
- Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.
Gegrilde halloumi
- Snijd de kaas in gelijke plakken en bestrijk met een beetje olijfolie.
- Verwarm de grillpan en gril de kaas om en om in circa 4 minuten goudbruin.
Amandelen
- Verwarm een koekenpan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.
Spinazie-couscous serveren
Verdeel de spinazie-couscous over borden. Leg de gegrilde halloumi op de spinazie-couscous en strooi de amandelen eroverheen. Serveer met een partje citroen.
(129)
Breng de gewelde couscous op smaak met peper, zout en mango azijn. Meng het spinaziemengsel door de couscous en voeg de pijnboompitjes toe.